vrijdag 4 mei 2012

Halle nieuwe Wereldhave(n)!

Het woon- en winkelproject Arkenvest in Halle wordt gerealiseerd door de groep Wereldhave. Wie zijn die mensen?

Volgens de eigen website van Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium is een beursgenoteerde onderneming en richt zich bij nieuwe investeringen voornamelijk op winkelcentra. De retailportefeuille bevat winkelcentra in Luik, Nijvel en Doornik. Daarnaast bevat de portefeuille kantoren in Antwerpen en Brussel. De ontwikkelingsportefeuille bevat uitbreidingen van winkelcentra in Nijvel, Doornik en Waterloo, de herontwikkeling van een winkelcentrum in Genk en de herontwikkeling van een gemengd binnenstedelijk project te Gent.

Wereldhave Belgium volgens Wikipedia

Wereldhave Belgium is een vastgoedbevak, welke alleen belegt in kantoren en retail in België. Ruim 66% van de aandelen Wereldhave Belgium zijn in handen van Wereldhave. De andere aandelen van Wereldhave Belgium worden verhandeld op de continumarkt van NYSE Euronext te Brussel. Wereldhave Belgium keert jaarlijks rond april een dividend uit van 3,86 euro. De beleggingsportefeuille van Wereldhave Belgium is medio september 2009 onderverdeeld in de volgende sectoren:
De kantoren bevinden zich met name in Brussel en/of dichtbij de ring van Brussel. De winkelruimtes bevinden zich in het Franstalige gedeelte van België.
Door de overname van de vastgoedportefeuille van ING Real Estate Development eind 2010 is Wereldhave Belgium in staat de winkelportefeuille op lange termijn te laten groeien van 350mln naar 500mln euro. De overname behelst 5 vastgoedprojecten die worden ontwikkeld en vervolgens in de verhuur gaan met een netto aanvangsrendement van ca. 7%.