vrijdag 15 juni 2012

Kans op Schorsing Ring om Lot in Beersel


"Net zoals de steden Leuven en Vilvoorde en de naburige bedrijven diende de milieubeweging (BBL, Bral, Greenpeace) bij de Raad van State een verzoek tot schorsing in tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dat het omstreden winkel- en kantorencomplex Uplace mogelijk maakt. Maar zij lijken nu bot te vangen, want de auditeur verwerpt de vordering. 

In een technisch juridisch advies legt de auditeur uit dat volgens hem niet aan de schorsingsvereisten is voldaan. Doorgaans wordt zijn advies gevolgd door de Raad van State. Het advies is opvallend omdat de auditeur voor twee andere deelgebieden van het uitvoeringsplan – de ring rond Lot in Beersel en het Potaardeveld in Grimbergen – wel reden tot schorsing ziet. De rest van het GRUP kan volgens hem behouden blijven." Bron: De Standaard van 15 juni 2012.

De vraag om schorsing voor Lot is een initaitief van het Actiecomité Geen Ringweg in Lot en van Streekvereniging Zenne en Zoniën. Zij vragen zowel de schorsing als de vernietiging van dit onderdeel van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het VSGB (Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel). De gemeente Beersel zelf vraagt enkel de vernietiging. Wij brengen u zo snel mogelijk meer nieuws. Opgepast advies van de auditeur is maar een advies, maar het wordt vaak gevolgd door de Raad van State.