vrijdag 31 augustus 2012

Beersel debatteert over LotToekomst Lot vraagt duidelijkheid
‘Lotgenoten’ organiseren debat met lokale politici

Het actiecomité "Geen Ringweg in Lot", en Streekvereniging Zenne  en Zoniën, haar belangrijkste partner, willen dat  kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad duidelijk kleur bekennen over de toekomst van de deelgemeente Lot in Beersel.  Lot krijgt als enige deelgemeente van Beersel heel wat nieuwe ontwikkelingen te verwerken en daar wordt op zijn minst met zeer gemengde gevoelens op gereageerd: opgenomen in het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel, al dan niet een Ringweg, dreigende verstedelijking, bijkomende industrie, verkeersoverlast,  windturbines, enz.  Ze willen daarom dat de standpunten en visie van de toekomstige beleidsmensen duidelijk naar voren worden gebracht en onder de loep  kunnen worden genomen.

Samen zetten zij  de schouders onder de organisatie van een debat dat hoofdzakelijk zal handelen over de uitdagingen die zich in de komende jaren stellen voor Lot, haar inwoners en haar bestuur.
Het merendeel van de Beerselse  lijsttrekkers heeft inmiddels toegezegd aan dit debat te zullen deelnemen. Afspraak op  vrijdag 5 oktober 2012  in  zaal 'Onze Kring' – Dworpsestraat 90 – Lot Aanvang 20u en wordt gemodereerd door  Geert Vanhassel , journalist Ring-TV . De toegang is kosteloos.

De datum is niet helemaal lukraak gekozen ; 1 week nà de Jaarmarkt, traditioneel belangrijk in de aanloop naar verkiezingen, en precies 1 week voor iedereen naar de stembus trekt.  Na het debat zal er ook gelegenheid zijn voor de aanwezigen om vragen te stellen en om de lijsttrekkers te ontmoeten.