woensdag 9 april 2014

Meter mag Mee

In juni openen Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Toerisme Oost-Vlaanderen het vernieuwde, uitgebreide Wandelnetwerk Pajottenland.
Het wandelnetwerk zal zich dan uitstrekken over de gemeenten Lennik, Pepingen, Gooik, Herne, Galmaarden, Bever, Ninove, Geraardsbergen, Roosdaal, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle. De uitbreiding van het wandelnetwerk toont zich nu al in het landschap vermits we reeds van start gingen met het plaatsen van de bewegwijzering.

Om de wandelaars op het wandelnetwerk op het juiste spoor te houden is het noodzakelijk om deze bewegwijzering op regelmatige basis te controleren. Hiervoor doet Toerisme Vlaams-Brabant  een beroep op peters en meters, vrijwilligers die regelmatig controles op het wandelnetwerk uitvoeren. Op basis van de meldingen die zij maken, voeren Toerisme Vlaams-Brabant  onderhoud uit en kan de bewegwijzering van het wandelnetwerk het hele jaar door in goede staat blijven. 
Om de controles uit de voeren, ontvangen de peters en meters kaartmateriaal van de te controleren routes en fiches om opmerkingen te noteren.  Toerisme Vlaams-Brabant: "Eén keer per jaar zetten wij onze meters en peters in de bloemetjes op onze Peter- en Meterdag die doorgaat in september.

Om een actieve peter- en meterwerking te kunnen uitbouwen voor het Wandelnetwerk Pajottenland zijn wij momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers die dit engagement willen aangaan. Mogelijks zijn er in de Werkgroep Trage Wegen Zuidwest-Brabant  en bij Streekvereniging Zenne en Zoniën mensen die graag wandelen en zich wensen in te zetten als peter of meter van het Wandelnetwerk Pajottenland? 
Bij deze wil ik u dan ook vragen om de leden van de werkgroep op de hoogte te brengen van onze oproep. Geïnteresseerden geven ons best een seintje via: routecontrole@vlaamsbrabant.be of 016 26 77 96. Wij nemen dan verder contact met hen op."

Meer info over onze peter- en meterwerking is ook te vinden op onze website via volgende link: www.toerismevlaamsbrabant.be/routecontrole


Toerisme Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3010 Leuven