dinsdag 3 juni 2014

Pajots Wandelparadijs

Grootste wandelnetwerk Vlaanderen gaat open


Bruegel trekt z’n wandelschoenen aan! Het bestaande wandelnetwerk in Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal breidt uit naar Bever, Galmaarden, Herne en stukken van Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Ook Oost-Vlaanderen doet mee met Geraardsbergen en Ninove. Bewandel het paradijselijke Pajottenland en stippel je eigen wandelingen uit langs meer dan 750 km trage wegen.

Grootste wandelnetwerk Vlaanderen
Openingsfeest
Op zondag 15 juni is er het openingsfeest van het grootste wandelnetwerk van Vlaanderen van 13.00 uur tot 18.00 uur in Baljuwhuis, Kammeersweg 2, centrum Galmaarden.
Activiteiten voor jong en oud:
- wandelen langs de knooppunten;
- stiltewandeling naar Congoberg;
- wandelen en koetsritten naar Trekpaardenmuseum;
- koesterburen: Ringmus, Markpad;
- fotozoektocht Pajottenland van je bomen/dromen;
- koesterburenkermis en Vlaamse volksspelen;
- streekproducten in de Baljuwtuin;
- muziek en optredens in kiosk.

Bij de nieuwe wandelkaart zit een infobrochure met tips en uitleg over het landschap, de natuur en het rijke erfgoed van het Pajottenland. De kaart is vanaf 15 juni verkrijgbaar in het toerismekantoor van Sint-Pieters-Leeuw of via www.toerismevlaamsbrabant.be.

Wil je graag al eens kennismaken met het vernieuwde wandelnetwerk? Wij hebben voor jou een suggestielus ontworpen van de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Leeuw naar de Sint-Martinusbasiliek in Halle. Veel stapplezier!

Peters/meters gezocht
Ben jij een enthousiaste wandelaar? Toerisme Vlaams-Brabant zoekt vrijwilligers die peter of meter van een van de lussen willen worden. Wat moet je doen als peter of meter? Je controleert op regelmatige basis (min. 2 keer per jaar) de bewegwijzering van een of meerdere parcours en geeft hierover feedback zodat het wandelnetwerk optimaal blijft.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met toerisme Vlaams-Brabant via het nummer 016 26 77 96 of routecontrole@vlaamsbrabant.be.