woensdag 15 maart 2017

Wij gidsen Lambiekwandeling BeerselOfficiële opening Lambiekwandeling met dorstlessende stops en bezoek Beerselse brouwerijen

 Streekvereniging Zenne en Zoniën is er bij: een van onze bestuursleden,  natuurgids,  begeleidt samen met drie collega's de deelnemers.

 
Stap op zondag 2 april samen met familie en vrienden het nieuwe toeristische seizoen in Beersel op gang. Hoe kan je de lente beter inzetten dan met een gratis geleide wandeltocht van 16 km met enkele ‘lekkere’ stops onderweg? Bovendien zetten de Beerselse brouwerijen, Oud Beersel & 3 Fonteinen, uitzonderlijk hun deuren open en kan je onderweg zelfs getuige zijn van het echte brouwproces.

Sinds eind 2016 is de Lambiekwandeling, een stevige mooie wandeling van 16 km, bewegwijzerd met zeshoekige gele bordjes. De themawandeling loodst je door Alsemberg, Dworp en Beersel en brengt je langs enkele toeristische blikvangers, allemaal in het kader van de lambiekbieren.
Op zondag 2 april wordt de wandeling officieel geopend. 
Samen met een ervaren natuurgids ontdek jij de Beerselse natuurpracht. Onderweg kom je langs enkele stops die je zullen voorzien van de nodige motivatie om de tocht door te zetten. Je kan zelfs kort een kijkje nemen in de brouwerijen, en bij brouwerij 3 Fonteinen kan je een onderdeel van het brouwproces met eigen ogen te bewonderen.

Maak jij graag mooie foto’s? Doe dan mee aan de wedstrijd en win een lambiekbiermand! Maak onderweg de beste foto en bewonder daarnaast jouw inzending op de cover van de volgende wandelfolder.
Programma

Zondag 2 april
10u15
Samenkomst aan Bezoekerscentrum De Lambiek
(Gemeenveldstraat 1 – Alsemberg)
10u30
Officiële opening Lambiekwandeling door Schepen Sonja Bosmans. Vertrek geleide wandeling o.l.v. natuurgidsen (16 km).Mogelijkheid tot kort bezoek brouwerijen en gratis proevertjes lambiekbier onderweg.

Lunch voorzien aan democratische prijzen

Aankomst aan Bezoekerscentrum De Lambiek met afsluitend drankje.

18u30 Vermoedelijk einduur.

Praktisch
      Deelname gratis, inschrijving vooraf verplicht via lambiekwandeling@beersel.be (uiterlijk vrijdag 24 maart)
      Max. 200 deelnemers
      Folder Lambiekwandeling: gratis te verkrijgen bij de dienst Toerisme
      Aangepast wandelschoeisel is vereist

  I.s.m. en met steun van: Brouwerij Oud Beersel, Brouwerij 3 Fonteinen, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, Lambikstoempers vzw, Baroness


Toeristische dienst
Bezoekerscentrum De Lambiek
Gemeenveldstraat 1
1652 Alsemberg
02 359 16 36
toerisme@beersel.be
www.toerismebeersel.be
Facebook: ‘Visit Beersel’