zondag 16 april 2017

Gratis Boek in Beersel
23 april Gratis boek bij Zenne en Zoniën op Wereldboekendag


Op 23 april is het in meer dan 100 landen Wereldboekendag. 23 april is de sterfdag van auteurs als William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso de la Vega. Reden genoeg voor UNESCO om die dag tot Wereldboekendag uit te roepen. De traditie bestaat al langer: de Catalanen vieren op 23 april jaarlijks ook het feest van Sint-Joris: de mannen schenken aan de vrouwen een roos en de vrouwen schenken aan de mannen een boek. Op die dag worden er in Catalonië maar liefst 4.000.000 rozen geschonken en 400.000 boeken. Een traditie die navolging verdient!

Ter gelegenheid van Wereldboekendag biedt ook streekvereniging Zenne en Zoniën graag twee oude uitgaven, namelijk Een Verwarde Zaak van Hendrik Conscience en een boek van diverse auteurs over Herman Teirlinck, gratis aan geïnteresseerden aan.  Het boek van Conscience speelt zich af in de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald in Dworp en omgeving.  De uitgave “Herman Teirlinck” kwam er naar aanleiding van de oprichting van het Teirlinckhuis en museum aan de Uwenberg in het centrum van Beersel.

Hoe gaat dat nu praktisch in zijn werk? Heel eenvoudig :Tussen 23 april en eind mei kunnen bezoekers van het toerismekantoor  van Beersel (Bezoekerscentrum 'De Lambiek', Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg, Telefoon: 02 359 16 36) een gratis exemplaar meenemen. Ze hoeven enkel ter plaatse hun adresgegevens aan de toerismedienst (en aan Zenne en Zoniën) te bezorgen.

De actie gebeurt in samenwerking met het Rodenbachfonds, waarbij Zenne en Zoniën recent is aangesloten, en met de bereidwillige medewerking van Toerisme Beersel.

www.wereldboekendag.be
www.zevendekracht.blogspot.be
www.toerismebeersel.be
www.rodenbachfonds.eu


 
Wereldboekendag met 

Teirlinck  en Conscience