zondag 2 juli 2017

Verboden VakantielectuurVerboden vakantielectuur: de Taraxacum bedreigt de Zennevallei

De vakantie is begonnen. De ernstige lui (v/m) nemen wat rust. Wij kunnen gelukkig onze vaste opstaande comediante Saskia opstellen om de boel wat te vervrouwelijken en te vervrolijken. In willekeurige volgorde.

Saskia vertelt rechtstaande: “Vandaag weid ik uit over deTaraxacum officinale,  


bij ons bekend als paardenbloem.

Ondanks haar vele geneeskrachtige eigenschappen, bedreigt zij momenteel de politiek in de Zennevallei. En de gewone mensen. Ze lijkt wel levensbedreigend. Alarm alom!
Een faceboekvriendin vroeg me  gisteren om advies in deze  bewoordingen:  “Hallo Saskia, ik heb pisselitten op mijnen trottoir.  Krijg ik nu de burgemeester of de politie op mijn dak?”

Ik heb haar gerustgesteld:  de Zennevallei wemelt van de paardenbloemen, het zijn geneeskrachtige kruiden. Ze horen niet  bij het onkruid dat burgemeesters en wijkagenten ( die laatste omdat ze gedwongen worden door hun burgemeester) per se willen uitroeien. Te beginnen op andermans stoep.
Op school geleerd: Onkruid vergaat niet. En ook: als ieder voor eigen deur veegt, is heel de straat schoon.  Laat ze voor hun stad- of gemeentehuis beginnen.  Ze gaan hun werk hebben.

Dit vrijblijvend advies heeft me talloze Facebook-likes opgeleverd. Mijn laptopje bloosde ervan. Heb meteen ook wat zaadjes voor zijn ventilator gehouden. Hun valschermpjes dwarrelden liefelijk de weidse natuur in, want ik zat in mijn achtertuin af te koelen. Een vruchtbaar moment om te koesteren.
Ik heb er wijselijk geen foto van gemaakt, want als ik die op Internet zet ben ik misschien strafbaar wegens aanzetten tot onkruidverspreiding of krijg ik zoveel likes dat mijn Facebook oververhit raakt.”

Saskia