woensdag 22 november 2017

Wedergeboorte Het Huis van Herman TeirlinckDe wedergeboorte van Het Huis van Herman Teirlinck


Zowat 40 jaar geleden stonden Fernand Vanhemelryck en Urbaan De Becker mee aan de wieg van het Herman Teirlinckhuis. De idee voor de herdenking van de schrijver en het bewaren van zijn huis aan de Uwenberg groeide onder meer vanuit de Streekvereniging Zenne en Zoniën, waarin zij actief waren. De gemeente Beersel  ondersteunde volop.

Enkele jaren geleden leek het Teirlinckhuis een stille dood te zullen sterven.  En nu is er volop nieuw leven, dank zij onder andere het enthousiasme van Sigrid Bousset en Hugo De Greef. Zij maken zich sterk dat er ook een stevige band blijft bestaan met onze streek.  Dat verdient jouw en onze steun.

De schone letteren

In het kersverse Huis van Herman Teirlinck wordt volop plaats gemaakt voor literatuur.  Zelf hebben we geen literaire aspiraties, maar dat woorden wonderen verrichten, daar willen we graag in geloven. Een huis waar letteren gekoesterd worden voor en door vele vrienden, en dan nog in onze streek, daar kunnen we alleen maar de lof over zingen.

De eerste activiteit is net achter de rug en was succes- en sfeervol. Het was wat drummen in het huis, waar gasten konden genieten van acteurs die voorlazen uit het werk van Teirlinck. In de herfsttuin werd genoten van de geuze van Brouwerij 3 Fonteinen, de hapjes van Restaurant 3 Fonteinen en de gezellige babbels rond het vuur.

Zo wil het huis van Herman Teirlinck verder evolueren: een warme plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten rond kwaliteitsvolle kunst en literatuur. 

Van bij het begin start het huis van Herman Teirlinck met een vriendenwerking. Vrienden van het huis van Herman Teirlinck helpen mee de werking rond het huis uit te bouwen. In enkele weken tijd sloten zich 70 leden aan. De ledenlijst vind je op www.huisvanhermanteirlinck.be 
.

Wil je je graag aansluiten bij de eerste cirkel van vrienden rond het huis, meld je hier aan. Schrijf je je in vóór 25 november, dan kan je rekenen op een paar fijne voordelen: 
je naam wordt vermeld in de eerste van een reeks kleine maar fijne publicaties, en je wordt uitgenodigd op vrijdag 15 december om 20 u, voor de feestelijke presentatie van de biografie van Herman Teirlinck, in aanwezigheid van biograaf Stefan Van den Bossche en minister Gatz. En er volgt meer. Benieuwd? Volg het Huis via de webstek, schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt eventueel Vriend.