vrijdag 22 december 2017

Een nieuwe Beemd op de grens van Rode en Alsemberg

Alsembergse Beemd wordt park

De gemeente Beersel organiseert binnenkort een openbaar onderzoek over de herinrichting van wat er nog rest van de Beemd achter de voormalige Volvo-fabriek. Dit gebied ligt op de grens van Rode en Alsemberg en zou  enkel decennia geleden worden omgevormd tot een grootschalig shoppincentrum onder de  benaming "Alsemberg 2000". Dat plan werd uiteindelijk na veel verzet, onder leiding van Streekvereniging Zenne en Zoniën, opgeborgen en nooit meer opgediept.

Naar aanleiding van het openbaar onderzoek over de aanleg van dat park wil de Vlaamse Landmaatschappij in samenwerking met de gemeente Beersel het ontwerp toelichten aan buurtbewoners en geïnteresseerden.
 Het  project "Alsembergse Beemd" in de buurt van het Lambiekcentrum en de Oude Colruyt is dus een  nieuw park, aangelegd ter hoogte van het vroegere voetbalveld van Alsemberg, het  voormalige Volvo-terrein en enkele percelen langs de Molenbeek. De vroegere Volvofabriek is al jaren verdwenen en heeft plaats gemaakt voor assistentiewoningen, een Aldi-warenhuis en enkel "baanwinkels" die blijkbaar niet erg succesvol zijn.

 "Het park is een onderdeel van het landinrichtingsproject Land van Teirlinck en wil een antwoord bieden op meerdere maatschappelijke uitdagingen." luidt het officieel. De Vlaamse Landmaatschappij heeft in de Zennevallei nog andere vernieuwingsplannen, onder meer in  de Molenbeekvallei in Sint-Genesius-Rode.

Op woensdag 24 januari om 20 uur krijg je in Lambiekcentrum een toelichting over het nieuwe parkplan. Daarna kan je nog even napraten bij een degustatie van Beerselse bieren.
Inschrijven via Gina.DeKeyzer@vlm.be of milieu@beersel.be