zaterdag 23 december 2017

Natuur krijgen en er ook weggeven in Halle

Geven en nemen in Halle

  Zes natuurprojecten in zeven gemeenten in de rand kunnen binnenkort van start nu minister van Natuur Joke Schauvliege de subsidiekraan open draaide. In totaal maakt de minister 1,6 miljoen euro vrij voor openbare natuur in Halle, Drogenbos, Zaventem, Vilvoorde, Machelen, Affligem en Ternat.

Schauvlieghe "wil  de natuur in de rand een handje helpen door openbare besturen extra middelen te geven om toegankelijke natuur te creëren dicht bij de dorpskernen." Zo krijgt Halle 930.000 euro om 8 hectare grond aan te kopen in de zone Lembeek-Noord. Er komt een natuurzone die aansluit op het Kasteelpark, een waterberging en een veilige verbinding voor fietsers en voetgangers tussen het jaagdpad langs het kanaal en de Bergensesesteenweg.Het gaat om een gebied dat aanvankelijk als industriezone was ingekleurd maar nu een groene bestemming krijgt. In totaal kost dit project 1,4 miljoen euro waarvan het Vlaams gewest dus het grootste deel financiert.

nvdr: Merk op dat die verbinding met de Bergensesteenweg niet echt de meest onveilige is die Lembeek en bij uitbreiding Halle de fietsers reserveert!

Drogenbos krijgt van minister Schauvliege 265.000 euro om zijn begraafplaats om te vormen tot een parkbegraafplaats van 1 hectare. Ook de zones rond het gemeentehuis en de Sint-Niklaaskerk worden als park ingericht.

nvdr: Merk op dat in Halle inmiddels heel wat natuur in de binnenstad verdwijnt ten koste van nieuwe appartementsgebouwen. Maar dat is niet de schuld van Schauvliege.