zondag 10 december 2017

Zot van Hallerbos

Hallerbos

De "Zotten van het Hallerbos".

Halle heeft een nieuwe "Werkgroep".  Ze bestaat grotendeels uit Natuurpunters, en ja, die mensen zijn eigenlijk permament als vrijwilliger aan de slag. Met de werkgroep "Zot van het Hallerbos" , want zo heet die  werkgroep, willen ze een boek over het Hallerbos uitgeve. 

Zo krijgt dit bos voor het eerst een eigen boek.  En daarvoor zamelen ze geld in.

"Het Hallerbos: een paarse parel, uniek en betoverend mooi, een monument. En een monument verdient een boek. Een boek van én voor het Hallerbos, een uniek naslagwerk, een boek doorspekt met prachtige foto’s en kaartmateriaal, een luxe-editie met meer dan 200 bladzijden, een reis door geschiedenis, geologie, ecologie, bosbeheer,"

De auteurs van Het Hallerbos zijn: Patrick Huvenne (Regiobeheerder/Agentschap voor Natuur en Bos), Rik Houthuys (Geograaf-geoloog, Natuurpunt), Guy Lernout (Historicus/Arenbergarchief), Bert Ghysels (Conservator/Natuurpunt), Pierre Kestemont (Boswachter/Agentschap voor Natuur en Bos), Jan Decreton (Fotograaf/Natuurpunt), Johan Moerman (Conservator/Natuurpunt) en Koen Derijck (Projectmedewerker/Regionaal Landschap Pajottenland&Zennevallei).

 Bedoeling is om het boek eind 2018 klaar te hebben maar men kan nu al een (goedkoper) exemplaar kopen. Belangrijk om weten is dat de opbrengst volledig gaat naar bosuitbreiding  rond het Hallerbos. Meer info vind je op www.growfunding.be/hallerbos .