donderdag 25 januari 2018

Blunderboek in Beersel: afgeschafte wegen kan je niet afschaffen. Hallo, Vlaams-Brabant !?*#

Leveren Hanenbos en Provinciedomein enkel 42 “nutteloze” bezwaarschriften op in Beersel? Wij verwacten wel meer, veel meer.De provincie Vlaams-Brabant vatte onlangs het plan op om een aantal voetwegen rond Hanenbos en het Domein van Huizingen af te schaffen. Tot groot ongenoegen van Trage Wegen-liefhebbers.
De gemeente Beersel organiseerde zoals wettelijk is bepaald, een openbaar onderzoek. 42 bezwaarschriften werden ontvangen en in januari 2018 onder de loep gehouden door het schepencollege van Beersel. 

Het resultaat oogt mager en enigszins ridicuul: het grootste deel van de af te schaffen wegen blijkt al in 1878 afgeschaft te zijn. Door de gemeente Dworp nog wel.

Het weggedeelte tussen de bestaande voetweg nr. 44 en de af te schaffen voetweg nr. 43 evenals  de voetweg nr. 45 zijn volgens gemeentelijke documenten al afgeschaft. Zo zou het staan in een uittreksel van de atlas der buurtwegen van de gemeente Dworp van 16 oktober 1878.

Conclusie: er zijn bezwaarschriften ingediend tegen de afschaffing van wegen die al afgeschaft zijn. Wie heeft de blunder op haar geweten? De provincie, de gemeente of allebei? "En wie houdt de burger nu het meest voor de gek?", vraagt één van de bezwaarindieners zich af. De persoon in kwestie wil enkel anoniem getuigen.
  Streekvereniging Zenne en Zoniën dankt niettemin de andere 41 bezwaarindieners die niet gediend zijn met het afschaffen van Trage Wegen in onze streek.