zondag 25 maart 2018

Wereldboekendag in Halle


Gratis Boek DenAst Halle

23 april is de geboortedag van auteurs als William Shakespeare, Miguel de Cervantes en Garcilaso de la Vega. Reden genoeg voor UNESCO om die dag tot Wereldboekendag uit te roepen.

De traditie bestaat al langer: de Catalanen vieren op 23 april jaarlijks ook het feest van Sint-Joris: de mannen schenken aan de vrouwen een roos en de vrouwen schenken aan de mannen een boek. Op die dag worden er in Catalonië maar liefst 4.000.000 rozen geschonken en 400.000 boeken. Een traditie die navolging verdient!


Ter gelegenheid van Wereldboekendag biedt ook streekvereniging Zenne en Zoniën graag twee oude uitgaven, namelijk Een Verwarde Zaak van Hendrik Conscience en een boek van diverse auteurs over Herman Teirlinck, gratis aan geïnteresseerden aan.  Het boek van Conscience speelt zich af in de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald in Dworp en omgeving.  De uitgave “Herman Teirlinck” kwam er naar aanleiding van de oprichting van het Teirlinckhuis en museum aan de Uwenberg in het centrum van Beersel.

Hoe gaat dat nu praktisch in zijn werk? Heel eenvoudig : Tussen 22 april  (Erfgoeddag in DenAst, Meiboom 16 1500 Halle) en eind juni 2018 kunnen bezoekers van den AST (Meiboom 16,  1500 Halle
Telefoon: 02/365. 97.70) een gratis exemplaar meenemen. Ze hoeven enkel ter plaatse hun adresgegevens te bezorgen.

De actie gebeurt in samenwerking met het Rodenbachfonds, waarbij Zenne en Zoniën recent is aangesloten, en met de bereidwillige medewerking van den Ast.