woensdag 16 mei 2018

Wij fietsen mee in BeerselFIETS DE ZOMER DOOR IN BEERSEL
FIETS DE ZOMER DOOR IN BEERSEL
FIETS DE ZOMER DOOR IN BEERSEL
Gedurende de zomermaanden, vanaf juni tot en met september, organiseert Toerisme Beersel maandelijks een fietstocht langs de mooiste plekjes in onze gemeente. Onderweg houden we halt en wordt er uitleg gegeven bij de meest interessante erfgoed- en natuursites in Beersel.
We trappen het toeristisch seizoen op gang met de nieuwe LamBIKEtour, die ons langs bestaande en verdwenen brouwerijen brengt. Ben je liefhebber van onze streekbieren en fiets je graag, dan mag je deze opener van het toeristisch seizoen zeker niet missen!
Haal je fiets boven en schrijf je in via visit@beersel.be (minstens 1 week op voorhand).

ZATERDAG 2 JUNI . LamBIKEtour . OPENING TOERISTISCH SEIZOEN . M.M.V TK WAAILE VAN DWOEURP
Een begeleide fietstocht langs bestaande en verdwenen brouwerijen en bierstekerijen in Beersel. Er zijn haltes voorzien bij de 3 Beerselse brouwerijen. In de Lambik-O-droom is er mogelijkheid om een lunchpakket te nuttigen. We sluiten de dag feestelijk af met een sfeervol samenzijn in De Lambiek.
START: 10U . BZC DE LAMBIEK . 33KM . GRATIS . OP VOORHAND INSCHRIJVEN VOOR LUNCHPAKKET (€6)

ZONDAG 8 JULI . Zomerse fietszoektocht van Zenne & Zoniën
Na een eventuele rondleiding in BZC De Lambiek hebben de deelnemers de hele namiddag tijd om op eigen kracht al fietsend de vragen van de zoektocht op te lossen. We fietsen langs enkele pareltjes van de zuidelijke Zennevallei, zoals Hoeve Cuvry aan de Kesterbeek, de biotuintjes aan het Europaplein en de Lambik-O-droom in Lot, de landschappen langsheen het kanaal met een doorsteek in Halle naar het natuurgebied de Weikes. Via Dworp fietst men langs de Meigemheide terug richting Alsemberg.
START: 11U . BZC DE LAMBIEK . 21KM . €3 . GRATIS RONDLEIDING IN BZC DE LAMBIEK (MITS RESERVATIE) . DE STARTPAKKETTEN VOOR DE ZOEKTOCHT KAN JE AANKOPEN IN DE LAMBIEK AAN 3 EURO, VAN 16 JUNI TOT 16 SEPTEMBER. DEELNEMERS MAKEN KANS OP EEN MOOIE PRIJS!

ZONDAG 26 AUGUSTUS . Herman Teirlinck-fietsroute
We starten met een rondleiding in het Herman Teirlinckhuis en aansluitend een picknick in de tuin. Vervolgens fietsen we op eigen kracht de Herman Teirlinck-fietsroute die je onder meer langs het Kasteel van Beersel, Het Provinciedomein van Huizingen en het Gravenhof in Dworp leidt. Om 15u wordt iedereen verwacht in het Herman Teirlinckhuis voor ‘Teirlinck Tijdgenoten’. Hedendaagse acteurs en auteurs lezen voor uit het werk van Stijn Streuvels.
START: 11U . HERMAN TEIRLINCKHUIS . 26KM . €5 (INCLUSIEF RONDLEIDING HERMAN TEIRLINCKHUIS, LUNCHPAKKET EN TEIRLINCK TIJDGENOTEN) . INSCHRIJVEN VIA WWW.HUISVANHERMANTEIRLINCK.BE VANAF 15 JULI

ZONDAG 16 SEPTEMBER . Mountainbikeroute
Een begeleide mountainbiketocht met halte aan de Herisemmolen in Alsemberg. Je kan kiezen tussen de bordeaux en de groene route. De groene trail loopt doorheen de vallei van de Molenbeek en over het plateau van de Meigemheide. Onderweg passeer je onder meer de Herisemmolen, de dorpskernen van Alsemberg en Dworp en het Hallerbos. De bordeaux route kruist de valleien van de Zenne, de Kesterbeek en de Molenbeek. Het reliëf is minder uitgesproken, maar de ondergrond van het parcours is zeer divers.
START: 14U . BZC DE LAMBIEK . 20,5 + 15KM . GRATIS
Voor deze editie van ‘Fiets de zomer door’ werkt Visit Beersel samen met de Beerselse brouwerijen, de Lambikstoempers vzw, TK Waaile van Dwoeurp, Streekvereniging Zenne en Zoniën, Huis van Teirlinck vzw, Dworpse Bikers en WTC Pedaal Lot.


Meer info?
Visit Beersel
T 02 359 16 36
visit@beersel.beBron: gemeente Beersel


spacer