donderdag 18 juli 2019

De villa gaat er aan, alleen de poort blijft staan



Ik ben  even het dossier Villalaan 51 gaan inkijken aan het loket van de stad. (Het dossier staat ook op het omgevingsloket onder de referte 201953153, zonder de plannen want dit moet de bouwheer niet doen en mag de stad zelf niet doen, omwille van privacy redenen).  Alle info behalve de plannen terug te vinden  op  het Omgevingsloket. (www.omgevingsloket.be)

22 appartementen  variërend van  ongeveer 75 tot 99 m2, ondergrondse parkeergarage voor 27 wagens, 2 fietsenstaanplaatsen per  appartement. Ingang  parkeergarage via de Villalaan. Het nu aanwezige groen verdwijnt grotendeels.

Lacaille bvba is de indiener van het project, architectenbureau :
www.angst-dhoore.be


Stedenbouwkundig: Kleinstedelijk Gebied Halle, volgens het PRUP, woonzone in de Cluster binnenstad.

Stedenbouwkundig is er dus  zo goed als niets tegen in te brengen.

Openbaar onderzoek tot en met  9 augustus.


Streekvereniging  Zenne en Zoniën zal geen bezwaar indienen. De kans op enig succes is zo goed als onbestaande.


Bezwaren  zullen van een andere dan stedenbouwkundige aard moeten zijn om  effect te hebben (erfgoed, mobiliteit).

Ons standpunt: 1.Wij denken dat  het gemeentebestuur  tot het inzicht  gebracht moet worden dat verder volbouwen van Halle  om tal van redenen niet aangewezen is en  liefst komt er een afdwingbare reglementering over - voor zover dit haalbaar is, gelet op het feit dat het grootste deel van Halle onder een PRUP - provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan - valt.;  2.iedere inwoner, vereniging of politieke partij kan de bescherming ('klassering') van waardevol erfgoed aanvragen bij de Vlaamse Overheid. Vraag is wie zich daarmee wil  bezighouden. 3. Omwonenden die zich benadeeld of geschaad  voelen, doen  best een beroep op juridische bijstand via specialisten in de materie.


Dum spiro, spero
"Zo lang ik adem, hoop ik"
Roger /Zenne en Zoniën