vrijdag 20 december 2019

Vlaams geld voor Damiaanpark in Sint-Pieters-Leeuw


Vlaanderen investeert  56.429 euro in het  Pater Damiaanpark

De subsidieaanvraag voor verwerving van gronden aan de Zuunbeek in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw is goedgekeurd door het Agentschap Natuur en Bos. Er kan zo 2,5 hectare aangekocht worden en ingericht worden als een publiek toegankelijk natuurpark. 


De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert samen met de Provincie Vlaams
-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Natuur en Bos, in de aankoop van 2,5 hectare weiland en de inrichting ervan als een toegankelijk natuurpark.
De weilanden liggen bij de woonkernen van Zuun en Negenmanneke. Door kwalitatief en goed bereikbaar wijkgroen te creëren, kunnen de inwoners meer genieten van rust en natuur in hun buurt.

 Dit project past in de opwaardering van de "groene" Zennevallei, waarbij de Zenne en haar zijrivieren zichtbaar worden gemaakt en de beleving langs het water centraal staat.

 Na aankoop wil de gemeente de 2 hectare grote weide, naast de Zuunbeek, dus opwaarderen  als bufferzone in samenspraak met de Vlaamse Milieumaatschappij en het strategisch project Zuidelijke Zennevallei. De subsidie is een welkome hulp.