vrijdag 31 januari 2020

BEERSEL Verkeersonderzoek Ingendaelwijk niet corret verlopen


Verkeersonderzoek wijk Ingendael is  niet correct verlopen



In opdracht van het gemeentebestuur werd in het najaar van vorig jaar een kentekenonderzoek uitgevoerd in wijk Ingendael in Alsemberg. Dat kentekenonderzoek moest meer informatie verschaffen over de hoeveelheid herkomst-, bestemmings- en doorgaand verkeer in wijk Ingendael.    





Bij nazicht van het uitgevoerde kentekenonderzoek werd echter vastgesteld dat het onderzoek niet correct verlopen is. Zo werden niet alle verkeersbewegingen op één van de registratiepunten geregistreerd, waardoor het cordon rond de wijk niet sluitend was.


Dit betekent dat een aantal voertuigen die de wijk in- en/of uitreden niet geregistreerd werden, waardoor het gevoerde onderzoek mogelijks niet bruikbaar is.



Het studiebureau dat het kentekenonderzoek voor de gemeente Beersel uitvoerde, is op 20 januari 2020 in gebreke gesteld met het verzoek om de vastgestelde tekortkomingen zo snel mogelijk te herstellen en het gemeentebestuur de correcte en definitieve resultaten van het onderzoek mee te delen.



Als geen correct onderzoek kan aangeleverd worden, vraagt Beersel om op korte termijn een nieuw kentekenonderzoek uit te voeren.