woensdag 26 juni 2019

Onze suggesties voor Halle Leefbare Stad


Ademruimte voor de Hallenaren via Bouw- en betonstop voor grootschalige woonprojecten





Streekvereniging Zenne en Zoniën heeft ook een aantal suggesties naar aanleiding van de "wedstrijd" van het nieuwe Halse stadsbestuur dat "originele ideeën" inzamelt om de stad meer leefbaar te maken. Die campagne vind je hier.

1.Streekvereniging Zenne en Zoniën is van mening dat zowel de huidige als de toekomstige verkeersinfrastructuur zeer moeilijk een verdere bevolkingsgroei aankunnen. De grenzen van wat de historische binnenstad en de daaraan grenzende wijken (Sint-Rochus, Don Boscowijk, Wolvendries, Essenbeek, Buizingen enz.)  aankunnen, zijn nu wel bereikt. Ook de problemen met wateroverlast kunnen grotendeels bedwongen worden door de verdere betonnering van de binnenstad en de omringende wijken een halt toe te roepen. Vandaar dringend een hoogbouw- en betonstop in Halle.

Om de leefbaarheid van de stad en haar bewoners te garanderen is het dus aangewezen de bevolkingsgroei zoveel mogelijk te beperken.

Inbreiding moet via kleinschalige projecten gebeuren en de voorrang moet gaan naar de milieubewuste renovatie van het bestaande woonpatrimonium.

2.  De huidige bevolking moet er kunnen op rekenen dat groenvoorziening niet beperkt blijft tot de aanleg van parkjes en kleinschalige groenstrookjes. De binnenstad moet vergroenen via een doordacht, innovatief en systematisch groenbeleid.

3. Voor de leefbaarheid van Halle is het absoluut aangewezen dat inheems groen wordt aangeplant langs de vele trage wegen die nog bestaan.

4. Streekvereniging Zenne en Zoniën afdeling Halle sluit zich aan bij de negen voorstellen die reeds door de vereniging Natuurpunt Halle zijn geformuleerd om de Natuur in Halle een substantiële opwaardering te gunnen.