zaterdag 4 mei 2019

Parkeerterrein Lot al omstreden voor het er is


Beersel - 250 parkeerplaatsen bij Station Lot: vloek of zegen?



Plots staat de  aanleg van een groot parkeerterrein aan het NMBS-station in de Beerselse deelgemeente Lot in het centrum van de belangstelling.



Op Facebook  roeren zich tegenstanders, naar aanleiding van een recent artikel in de krant Het Laatste Nieuws.  De partij Groen  is niet erg met de 250 autostaanplaatsen opgezet en vreest voor overlast. Zij ziet meer heil in een spreiding van de parkeermogelijkheden over de verschillende stationsbuurten (Beersel en Huizingen plus Lot) op het grondgebied van de gemeente.



Of die optie in de huidige omstandigheden haalbaar is, kan  betwijfeld worden maar verdient toch nader onderzoek (tenzij de Vlaamse Overheid al  een dergelijke oefening  heeft gemaakt). Zie de regionale bladzijde van Het Laatste Nieuws hier.



Oud nieuws roept toch vragen op

De plannen voor een groot pendelparkeerterrein zijn niet nieuw maar kregen in onze streek weinig aandacht. Al in mei 2018 werd er wel al een bijdrage gepubliceerd in het Brusselse Weekblad BRUZZ en Lot kreeg er zelfs speciale aandacht in.


Wij vragen ons af hoe de Lottenaren zelf over dit ingrijpende project denken. Goed voor de pendelaars naar Brussel, slecht voor de stationsomgeving? Dubbelzinnig  voor alle Lottenaren?



Laat het ons weten, deel dit bericht met vrienden, familie en kennissen in en buiten Lot zodat ook zij zich kunnen uitspreken.



In ieder geval  hebben de Lottenaren recht op duidelijke informatie en die moet komen van de bevoegde Vlaamse Overheid, de initiatiefnemer.