donderdag 30 januari 2020

Kruispunt Rodenemweg N203a wordt gevaarlijker


Het kruispunt Rodenemweg N203a zorgt voor extra kopzorgen voor  automobilisten die vanaf de E429 via de Rodenemweg het station van Halle en de binnenstad proberen te bereiken.

De afslag zorgt voor extra gevaar.
Extra Gevaarlijk Kruispunt n203a - Rodenemweg


Op Facebook las onze redactie de volgende commentaar van een bezorgde Hallenaar: "stad Halle, wat is er gebeurd met de regeling van de verkeerslichten aan de Rodenemweg? Al een paar dagen stelt er zich een probleem wanneer je komt van richting Colruyt en links aan het verkeerslicht de Rodenemweg richting Volgerpers wil nemen. Er staat een file op de 2e rijstrook om deze afslag te kunnen nemen. Levensgevaarlijk en maakt weer file op de A8. Er kunnen amper 4 Max 5 auto's afslaan per keer. Kunnen jullie dit eens laten nakijken voor er een kettingbotsing van komt? Bedankt! "

Deze bedenking kan op de sociale media blijkbaar op instemming rekenen.

Juridisch gezien behoort de regeling en aanpassing van de verkeerslichten op de N203a tot de bevoegdheid van het Vlaams Gewest.  De verkeersveiligheid lijkt ons wel een belangrijke en essentiële bekommernis van de stad te moeten zijn.

De verkeersdrukte op de Rodenemweg is sinds de invoering van de omleidingen voor de bouw van Zuid- en Zennebrug aanzienlijk toegenomen. Er wordt gretig gebruik van gemaakt om via de op- en afrit Ratteput de rotonde Bevrijdingsplein, de binnenstad en het station alsnog te bereiken en te verlaten.  De onveiligheid op het betrokken gevaarlijke kruispunt is eveneens toegenomen.

Het afslagvlak naar links Rodenemweg - Vogelpers is  vaak niet lang genoeg voor de wachtende wagens die niet tijdig groen licht krijgen en hierdoor het linkervak richting Brussel blokkeren. Een gevaarlijke situatie.

Zie ook de bedenkingen van onze redactie bij  https://zennevallei.blogspot.com/2020/01/allez-circulez-waardevolle-tips-voor.html