donderdag 13 februari 2020

Halle gaat voor ondergrondse parkeergarages. Bovengronds bebouwing mogelijk.

Het schepencollege van Halle kondigt  aan dat er ondergrondse parkeergarages komen aan De Bres en de huidige stadsmagazijnen aan de Suikerkaai.

De werkzaamheden zouden, als alles normaal verloopt,  in 2023 van start gaan. Er is  namelijk heel wat voorbereiding nodig.
 
Foto RNZ Stadsmagazijn Suikerkaai zit nu volop geprangd tussen de Bruggenbouw



Aan De Bres wordt de bestaande bovengrondse plaatsen ondergronds. de grond te brengen. Op  het stadsmagazijn komen minstens 160 parkeerplaatsen. Door parkeerplaatsen onder de grond te brengen, wil de stad de ruimte boven de grond beter maken: meer groen, meer pleinfunctie en meer ruimte voor rust en ontmoeting.


 In afwachting van de bouw van de nieuwe parking aan het stadsmagazijn  Suikerkaai , komt daar een tijdelijk parkeerterrein. Want eerst moeten er nog een aantal voorbereidende werken gebeuren. Nog dit jaar zullen de eerste grondonderzoeken en sonderingen gebeuren. Ook moeten  blijkbaar aanpassingen gebeuren aan de Ruimtelijke Ordeningsplannen voor de betrokken zones.

In de persmededeling die de stad verspreidt luidt het ook:   


"Om de projecten betaalbaar te houden, bestaat de mogelijkheid dat er bovengronds een beperkte projectontwikkeling gerealiseerd wordt. Het stadsbestuur benadrukt dat de schaal, verschijningsvorm en typologie van zo’n bovengrondse ontwikkeling proportioneel moeten zijn met de draagkracht van de omgeving. Het is m.a.w. niet de bedoeling dat de bovengrondse ruimte volledig ingenomen wordt door woningen of

dat er geen of onvoldoende plaats zou zijn voor een kwalitatieve ingroening en het maximaliseren van de pleinfunctie." Dit betekent natuurlijk dat er bovengronds nieuwe huizen of appartementen komen. Maar die "zouden aangepast zijn aan de draagkracht van de omgeving".  En dat is  voor heel wat interpretatie vatbaar.

  Meer echt nieuws over Halle op deze pagina's.