zaterdag 29 februari 2020

Halle - Speelbos Zavelput wordt ingericht


 



(c) Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei 


Stad Halle en Regionaal Landschap werken samen aan de herwaardering van de Zavelput in Buizingen. Ze  lanceren de volgende oproep:

Ben jij al eens in speelbos 'De Zavelput' in Buizingen geweest? Het is een mooi, glooiend stukje natuur met bos, heide en véél zand waar je leuk kan ravotten. De stad kocht in 2017 enkele extra percelen aan. De plannen voor de inrichting van het nieuwe, uitgebreide speelbos liggen nu op tafel. Ook benieuwd? 


Het inrichtingsplan voor Speelbos 'De Zavelput' verzoent spelen en natuur. Op zondag 15 maart krijg je alles te horen en te zien op een infowandeling in het gebied. De wandeling start om 14u aan de oostelijke kant van de Drasop-brug. Graag vooraf inschrijven bij sarah@pajot-zenne.be.


Onthou de datum: 22/4 Buitenspeeldag


Op woensdag 22 april strijkt de Buitenspeeldag neer in de Zavelput. Samen met de jeugddienst zorgen we voor een hele namiddag vol beestige animaties en voluit ravotten. Uiteraard doen we die dag ook al onze plannen voor het speelbos uit de doeken op maat van het jeugdige publiek.