vrijdag 28 februari 2020

Hinder weg: GELUIDSSCHERMEN IN BEERSEL & DROGENBOS ZONDAG 1 MAART KLAAR


Wegen en Verkeer plaatst 3,5 kilometer aan nieuwe geluidsschermen binnen tijdsperiode van 3 maanden


©Wegen en Verkeer




Zondagavond 1 maart beëindigt Wegen en Verkeer de laatste werkzaamheden op de binnenring ter hoogte van Beersel en Drogenbos. Ten laatste maandagmorgen 5u zal het verkeer er weer over drie volwaardige rijstroken kunnen rijden en wordt ook de oprit Huizingen richting Brussel (nr. 20) opnieuw opengesteld. De voorbije drie maanden plaatste een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer over een afstand van 3,5 kilometer nieuwe geluidsschermen langs de binnen- en buitenring in Beersel en op de binnenring in Drogenbos. Met deze ingreep zal het omgevingsgeluid verminderen en de leefbaarheid van de omgeving verbeteren.



Meer weten over de uitgevoerde werken? www.wegenenverkeer.be/geluidsschermen-R0



Werken afgerond op zondag 1 maart


De aannemer voert de laatste werken tegen zondagavond 1 maart 20u uit en zal vervolgens de werfsignalisatie op de binnenring in Beersel en Drogenbos wegnemen. Als alles vlot verloopt, kan het verkeer ten laatste vanaf maandagmorgen 5u terug over drie volwaardige rijstroken rijden en opnieuw gebruik maken van de oprit in Huizingen (nr. 20) richting Brussel. 


©Wegen en Verkeer



3,5 kilometer aan geluidsschermen voor minder omgevingsgeluid



Sinds begin december 2019 werkte Wegen en Verkeer achtereenvolgens op de buitenring in Beersel, de binnenring in Beersel en de binnenring in Drogenbos om nieuwe geluidsschermen te plaatsen die het omgevingsgeluid beter absorberen. In totaal werden er over een afstand van 3,5 kilometer schermen geplaatst  waarvan een kilometer op locaties waar er vroeger geen stonden. Het omgevingsgeluid en de leefbaarheid van de omgeving zullen door deze ingreep significant verbeteren.