vrijdag 20 maart 2020

Groetjes uit Halle: elk voordeel heeft ook nadelen en omgekeerd

De stad Halle lanceert via de Communicatiedienst  een  initiatief om mensen virtueel dichter bij mekaar te brengen in  deze tijden van Corona-gevaar.
©Stad Halle

Er wordt daarbij een beroep gedaan op de creativiteit en de IT-kennis en -kunde van de  inwoners, want het gebeuren steunt op internetfilmpjes waarmee je  virtueel kan communiceren.

Dat gaat als volgt:" Nu iedereen thuis zit en familie en vrienden niet meer mag bezoeken, lanceert de stad Halle een nieuw initiatief: groetjes uit Halle. Maak met je smartphone een leuke videoboodschap van maximaal dertig seconden.
Het filmpje kan je opladen via www.halle.be/groetjes-uit-halle of je  kan de videoboodschap doorsturen naar communicatie@halle.be. De communicatiedienst bundelt elke dag de ingestuurde clips in een nieuwe aflevering van ‘groetjes uit Halle’. Die kan je dan bekijken op de Facebookpagina van de stad.

Je kan er van uitgaan dat het stadsbestuur de nodige voorzorgen  heeft genomen om je privacy te  beschermen en garanderen. Toch is  wellicht enige omzichtigheid geboden: in crisistijden zijn er altijd kapers op de  kust die niet altijd even menslievende of godvruchtige bedoelingen koesteren. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe kwetsbaarder je bent. Dus geef je jezelf niet te veel virtueel bloot, ook niet figuurlijk?