zondag 5 april 2020

Beersel en Leeuw : Goede Week vieringen via Internet


© Schola Gregoriana Sainnensis - Gregoriaans Koor van de Zennevallei

Liturgie tijdens de Goede Week in de Zennevallei

Door de Corona-quarantaine gaan er in de kerken van Sint-Pieters-Leeuw  en Beersel geen diensten meer door. Pastoor Jan Baert zocht, zoals vele van zijn confraters, naar een oplossing en stelt opnames van de zondagsvieringen ter beschikking via YouTube.

Voor de diensten van de Goede Week en Pasen verleent de Schola Gregoriana Sainnensis haar medewerking. Dankzij de wonderen van de techniek kan er passende muziek bij de diensten weerklinken zonder de quarantaine-regels te overtreden.

De diensten kunnen bekeken en beluisterd worden via de website van de Leeuwse Sint-Pieter parochie. Ook de webstek van de federatie Alsemberg op kerknet.be leidt naar de opnames en uitzendingen.

Vanaf Witte Donderdag, 9 april, worden de diensten “opgeluisterd” door de Schola. Indien de quarantaine blijft duren, wordt ook bekeken of deze digitale samenwerking kan worden verdergezet.

Het voor 15 mei geplande concert rond de mysteriën van de rozenkrans moet door een gebrek aan repetitiecapaciteit uitgesteld worden. 

  Opgelet: Kerknet.be geraakt overbelast en alle Live streaming van de Goede Week lijkt niet mogelijk wanneer Kerknet haar eigen uitzendingen heeft. Daarom kan je in dit geval  rechtstreeks naar de YouTube pagina van Sint-Lambertus Beersel  gaan om de opgenomen vieringen van Beersel te volgen als Kerknet niet beschikbaar is:

www.youtube.com en zoeken op parochie Sint-Lambertus Beersel of klikken op https://www.youtube.com/channel/UCrN0ZjIoCGLLY1mrTY-ZghA 

Bron: BEERSELS NIEUWS 2019, WEKELIJKSE-MAILKRANT UIT BEERSEL,  Jaargang 13 nr. 14