vrijdag 10 april 2020

Heemkundige Kring Beersel rapper op het net


Om een breder publiek te bereiken en je leesvoer te bezorgen in de Coronacrisistijd en daarna , plaatst het Beersels Heemkundig Genootschap zijn website versneld online. Op de startpagina wordt de werking helder en duidelijk voorgesteld. De website moetl  uitgroeien tot het startpunt voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Beersel.  De webstek heeft heel wat te bieden: de eerste 48 nummers van “En het dorp zal duren…” kan je volledig lezen en raadplegen op de website. 
 
©Gemeente Beersel
Dit is goed voor meer dan 3.350 pagina’s aan lokale geschiedenis. Dankzij de handige OCR-functie kan je in elke publicatie zoeken naar een naam, begrip, jaartal of gebeurtenis. 


Beersel is rijk aan erfgoed. Onbekend is echter onbemind. Verschillende collecties in de gemeente werden geïnventariseerd op Erfgoedplus.be, dit is een erfgoeddatabank waarop je heel wat kan ontdekken. Een link leidt je o.a. de erfgoedcollectie van het Heemkundig Genootschap, enkele kunstwerken uit de kerk van Alsemberg of de volledige inventaris van de Sint-Jan-de-Doperkerk in Huizingen. Daarnaast kan iedereen nu ook de kunstcollectie van de gemeente bewonderen. 

Het Genootschap gaatl minimum vier nieuwsbrieven per jaar versturen met daarin de laatste nieuwtjes en aankondigingen. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan door je email door te zenden via http://www.heemkunde-beersel.be/nieuwsbrieven/Inschrijven.

Als gevolg van de recente verkoop van het oude gemeentehuis van Beersel verhuist het Genootschap weldra naar een nieuwe locatie. Om plaats te winnen, verkoopt het daarom de oude nummers van ons tijdschrift ‘En het dorp zal duren…’. Alle nummers van 1998 (nr. 1) tot 2010 (nr. 48) kunnen aangeschaft worden voor een democratische prijs van 1 euro  per nummer (zolang de voorraad strekt).

" Vul je collectie aan of doe kennissen, buren of familieleden een nummer cadeau! Een overzicht van alle beschikbare nummers vind je via de nieuwe website http://www.heemkunde-beersel.be/content/detail/28/tijdschrift-en-het-dorp-zal-duren. Je kan je bestelling doorgeven via heemkunde.beersel@gmail.com of via de gemeentelijke archiefdienst op telefoonnummer 02 359 17 40. " aldus het Genootschap. Wie een publicatie van na 2010 wenst aan te schaffen, kan dat ook nog.  De website kwam er met steun van de Beerselse Cultuurraad en het gemeentebestuur van Beersel.