zaterdag 22 januari 2022

Onrust op Sint-Rochus Halle De Général is gesprongen, of was het alleen aan de Poteau?

 

Onrust op Sint-Rochus Halle

De Général is gesprongen, of was het alleen aan de Poteau?

Facebook hield stand, maar het licht was uit. Pillenlichten flitsten aan, bougies werden aangestoken zodra de allumettekes op het schap achter de conteur in de garage waren teruggevonden.

©PXHere, geen copyright


 

Pa verzekerde ma, de schoothond en de goudvis ervan dat den Tecco niet naar beneden was gesprongen en dat het dus aan de potteau of de général of zelfs ’t kabien moest zijn gelegen. Een slecht contact, of zelfs efkes smeulend vuur dat gelukkig geen uitbreiding nam. In elk geval, de pompiers heeft niemand gehoord of gezien.

Dikke drie kwartier heeft het geduurd, de Smartfoon bleef actief, de voordeuren gingen efkes open en direct terug dicht. Niemand gehoord of gezien, ook de geburen niet die in kleinen getale een halve kop naar buiten staken, kwestie van toch poolshoogte te nemen. Tot plots het licht weer scheen, de TV ontregeld, de PC zotte kuren en de stereo die luid begon te schallen. Licht in de achterkeuken bleef knipperen en in de kelder was een lamp gesprongen. Verder alles O.K., de pint op de salontafel niet omgestoten, het zakje chips niet door de huisdieren verslonden, de goudvis opnieuw goudgekleurd. Oef.

Sint-Rochus Halle vreesde het ergste, vrijdagavond, die memorabele vrijdagavond 21 januari 2022. Maar een goede bron bevestigt ons formeel: het waren niet de Groenen die bij wijze van experiment al eens de twee belabberde kernreactoren hadden afgesloten die ons land niet mag openhouden in Doel en Tihange. Het schijnt dat ze daar wachten tot de Fransen en de Hollanders voldoende nieuwe moderne kerncentrales hebben gebouwd.