dinsdag 4 juni 2019

Halse Mannen Maken Plannen


Fietsstalling in de Vijver?

In Halle is nogal wat beroering ontstaan over de mogelijke aanleg van een half-ondergrondse fietsenstalling ter vervanging van de (lekke) vijver voor de stadsbibliotheek.



Die bibliotheek huist in de zogenaamde villa Van Volsem. Felix Merckx schreef hierover ooit in Editiepajot: “De bibliotheek is sinds 1982 ondergebracht in de voormalige villa Van Volsem. Vooraleer het gebouw omgevormd werd was er eerst het vredegerecht en de muziekacademie in gevestigd. Het gebouw werd nooit als bibliotheek geconcipieerd en dit laat zich voelen. Ook bij de verbouwingen in 1982 werd nooit uitgegaan van een publiek toegankelijke plek, maar van een bibliotheekmodel met een loketsysteem. Het resultaat is een bibliotheek met een weinig praktische indeling, acuut plaatsgebrek, een grote ondoorzichtigheid en een opvallende afwezigheid van gemeenschapsvormende­ en ontmoetingsfuncties.” (Einde citaat)



Nu zouden er plannen bestaan om ook het vijvertje te liquideren. En er een al dan niet voorlopige fietsenstalling te bouwen. Erfgoedliefhebbers reageren verontwaardigd.Is het stadsbestuur de pedalen kwijt, of was dit maar een losse flodder van één enkele schepen? Een CD&V-raadslid  maakt alleszins  gewag van een tijdelijke oplossing en gooit de steen terug richting de kikkerpoel van een oppositieraadslid.



Zenne en Zoniën vindt zelf ook dat dit een slecht idee is en dat die fietsenstallingen inderdaad hoognodig zijn in Halle, maar dan wel elders in de stad.  Intussen deelt ook de Halse Fietsersbond in de kritiek.Wordt zeker vervolgd.