woensdag 1 april 2020

ERF goed zorg Pajottenland en Zennevallei naar Wikipedia


De Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei vraagt eenieders  hulp om het erfgoed van onze streek op de kaart te zetten.
 
© Erfoedcel P-Z
Heb jij nog oude objecten of foto’s van erfgoed? Of staat er bij jou in de buurt een kapelletje, kerk, ruïne of een ander monument? 

De Erfgoedcel wil zoveel mogelijk erfgoed tot bij de mensen brengen door het erfgoed op Wikipedia beschikbaar te maken. Heel wat mensen zoeken namelijk via deze online encyclopedie informatie op. Momenteel zijn er enkele honderden erfgoedplekjes in de regio die nog niet op Wikipedia te vinden zijn. Aan de slag dus! 

Op ontdekking in je  buurt 

Een internetverbinding en kennis over je omgeving, meer heb je niet nodig om van start te gaan. Meewerken kan op zelfs op verschillende manieren. Zo kan je tijdens een wandeling of fietstocht in de buurt foto’s nemen en opladen op Wikimedia Commons. Maar je kan ook zelf een artikel schrijven over een processie, dialect, monument, historische figuur... in jouw gemeente. En als er al iets over de kerk of een ander waardevol  gebouw op Wikipedia staat, dan kan je dit nog aanvullen met extra info of nieuwe foto’s.

Hilke en Judith van de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei staan klaar voor iedereen die wil meewerken. Alle nodige info kan je vinden op www.erfgoedcelpz.be.