donderdag 9 april 2020

Halle - Het einde van zaal Bombardon

In de Dr Spitaelslaan  in Lembeek is de afbraak aan de gang van de zaal Bombardon. De asbest golfplaten worden van het dak gehaald. Het gelijknamige café is al gesloopt.

©RNZ
 Wie weet meer over de geschiedenis van dit café en van deze zaal? Welke verenigingen waren er thuis, wat waren de activiteiten die daar plaatsvonden? Op Internetpagina's  is er niets over terug te vinden. Het "etablissement" was al een hele tijd dicht. Hoe lang al? 

We kregen al enkele reacties van Lembekenaren. Zo blijkt de zaal al 20 jaar  of langer gesloten te zijn en waren de laatste caféhouders .. bij Jeanne (kezze) en Marcel Cuvelier.

Lokaal van kaatsploeg De Rode Bal.Mooie herinneringen aan café bij Bombardon Met kermis Malheide: Na het kaatsen op paasmaandag steeds een fantastische sfeer, we mochten soms ons pintje uit de bierkelder gaan halen en zelf inschenken, dit was wel het laatste jaar dat Jeanne openhield, schrijft iemand op Facebook.

Lokaal van de trompettersfanfare, bals en fuiven en optredens, prijsuitreiking en Sinterklaasfeest van de Lagere School Malheide. Duivenlokaal, boogschuttersclub, een Paassoldatenclub zouden er onderdak hebben gekregen. En dan was er nog Tovenaar Sraska Violeta: die kon de mensen doen slapen, Dus blijkbaar een hypnotiseur.

Meer verhalen welkom .  Mail naar  persvogel@gmail.com.