donderdag 9 april 2020

Webwinkel bij brouwerij Oud-Beersel tegen dalende verkoop

Editiepajot_bart_devill___webshop_oud_beersel_
©Oud-Beersel

De COVID-19 crisis slaat ook hard toe  bij  lokale ondernemers. Bij Brouwerij Oud Beersel is  de verkoop de laatste maand ineengestuikt door de verplichte sluiting van de horeca in binnen- en buitenland. Om de brouwerij te laten voortbestaan lanceert Oud Beersel een webshop. De bestellingen worden tijdens de crisis gratis geleverd in Beersel en buurgemeenten. Door de verplichte sluiting van de horeca verliest Oud Beersel een belangrijke afzetmarkt voor haar Bersalis bieren en traditionele lambiekbieren l. “Wij verkopen 61 percent van ons volume in België, waarvan het grootste deel aan de horeca via drankenhandels. Daarnaast ligt de export zo goed als stil door de crisis” vertelt Gert Christiaens, zaakvoerder van Oud Beersel.

Na een doorstart eind 2005 heeft deze brouwerij uit 1882 het door de COVID-19 crisis moeilijk om het hoofd boven water te houden. “Ik heb Oud Beersel herstart om de traditionele lambiekbieren te beschermen voor de toekomstige generaties. Ik wil dat onze kleinkinderen nog kunnen genieten van een authentiek lambiekbier” zegt Gert Christiaens. 

 “We hopen dat onze klanten snel de weg zullen vinden naar shop.oudbeersel.com zodat ze Oud Beersel kunnen steunen in deze moeilijke tijden terwijl ze genieten van een karaktervol glas bier” vertelt Gert Christiaens. 

De webwinkel biedt naast bier, glazen en T-shirts ook publiciteitsmateriaal van Oud Beersel aan. Er is tevens de mogelijkheid om een cadeaubon aan te maken en te versturen naar vrienden of familie. Daarenboven levert Oud Beersel tijdens de crisis gratis in Beersel en  buurgemeenten: Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos en Eigenbrakel.